Havuz Lambası

Ürün Açıklama

İyi bir havuz aydınlatma sistemine sahip olmak çok önemlidir . Havuz Lambası Önceden bu gereksiz görünebilir şimdi ise havuz her daim kullanma isteği ve ön planda olmakta. 

Bu süre zarfında, sadece yapay bir aydınlatma sistemi ışık eksikliğini giderebilir . Ve estetik ya da zevk meselesi olduğu kadar güvenlik meselesidir, çünkü aynı zamanda havuzun kenarında mümkün olduğunca çok düşme ve kaymadan kaçınmaktır. Bu nedenle ve bu tür bir zorunluluk tarafından kısıtlanmak anlamına gelse bile, havuzunuzun karakterini ve kişiliğini karanlıkken geliştirmeye çalışarak faydalı olanı hoş olanla birleştirebilirsiniz.


Havuz aydınlatma lambaları hakkında: Hatırlanması gereken 4 nokta
Yüzme havuzunun aydınlatmasının montajında ​​dikkat edilmesi gereken noktaların bir özeti aşağıda verilmiştir.

1 - Görsel efekt kadar güvenlik meselesi


Havuz inşaatı itibarıyla aydınlatma öngörülmektedir . Karanlıkta görsel zevk kadar güvenlik meselesidir (çocuklar, hayvanlar, sulanan veya şenlikli akşamlar ...). Hem orada ne olduğunu görmek hem de içine düşmekten kaçınmak için su kütlesini ve çevresini açıkça ayırt edebilmelisiniz.

Kendinden montajlı havuz seti seçeneğini tercih ederseniz, sette her zaman en az bir havuz projektörü bulunur. Yine de kontrol edin ve gerekirse düzenlemelerinizi yapın. Ayrı bir aydınlatma sistemi satın almak mümkündür.

2 - Su altı aydınlatma ile dış aydınlatma arasında ayrım yapın

Kaplama üzerine yansıtılan ışık
Havzanın ışıkları su kütlesini vurguluyor.

Dış ışıklar tüm havuz alanını vurgular.

Sualtı aydınlatması için havuzun iç kaplamasının şekli, derinliği ve rengi dikkate alınmalıdır.

Bu parametreler su kütlesinin yerini, ışık yoğunluğunu veya rengini etkiler.

Çevre için, havzanın yakın çevresini hesaba katmak gerekir: plajlar, erişim yolları, inşaat ve çevredeki doğa.

Dış aydınlatma, yollar çizmeyi, havuzun yanında rahat bir köşe oluşturmayı veya havuzun bulunduğu ortama görsel entegrasyonunu ayarlamayı mümkün kılar.

Sonuçta genel atmosferi verecek olan havuz ışığı ile dış ışık arasındaki sahnelemedir.

3 - Daha fazla veya daha az enerji tüketen cihazlar
Gündüz güneş enerjisi ve pille çalışan yedek ışıklarla çalışanların dışında, tüm havuz lambaları akan elektrik kullanır. Duvar projektörleri ve daldırılmış lambalar için 12 volt kullanılır.

En ünlü cihazlar akkor ampuller, halojenler ve ledlerdir.
Akkor ve halojen ışıklar, su altı aydınlatmasına uygun olacak kadar parlaktır. Halojenler daha küçük oldukları için popülerdir. LED'ler daha az tüketme avantajına sahiptir, ancak daha düşük yoğunluk ve daha soğuk renklere sahiptirler.

Daha yüksek aralıklar optik fiberde veya reçine + led kaplamada olabilir. Bu, hafif animasyonlara (renk değişikliği, yoğunluk) izin verir, ancak aynı zamanda kurulum maliyeti daha yüksektir.

4 - renkler ve görsel efektlerle oynayın


Birkaç tür aydınlatma mümkün olsa da, gerçekte hepsi yaratmak istediğiniz ortama ve atmosfere bağlıdır. Peyzaj mimarı olarak kendinizi doğaçlama yapamasanız da, işte aydınlatma sisteminizi kurarken bilmeniz gereken bazı ipuçları.

Işık gölge diyor. Belirli hacimleri veya alanları büyütmek, maskelemek veya vurgulamak için kontrastlarla, gölge ve karanlık oyunlarla oynamalısınız .

Zemin aydınlatması, ortamın yüksekliğini vurgulamayı mümkün kılar . Işık yapraklardan ve dallardan yansırsa daha da iyi çalışır, ancak bitkileri vurgulamak veya gölgelerini duvara düşürmek için bitkilerin önüne veya arkasına da ışık yerleştirebilirsiniz.

Zemin aydınlatması ayrıca plajda veya havuzun etrafındaki belirli bir alana mahremiyet veya karakter vermeyi mümkün kılar. Aynı şekilde, üstten aydınlatma, zemindeki bir yolu veya belirli bir alanı vurgulamak için çerçeve olarak kullanılabilir . Her şey ışık projeksiyonlarının yönüne veya yoğunluklarına bağlıdır.

Sarı ışık bitki örtüsü için daha uygundur. Beyaz ışık, kaplamanın rengini ortaya çıkaran su altı ışıkları için en uygun olanıdır.

Düşük ışık yoğunlukları (20-50 watt) bir ağacı veya bir heykeli sergilemek için çok uygundur. Suda, düşük tüketimli halojen tipi güçlü yoğunluklar daha iyi belirtilir. Pelvisin şekillerinden sekerek zıtlıklarla oynayarak perspektif kazandırırlar.

Aydınlatma-havuz-gece

Havuz aydınlatma sisteminizi kurmak için ipuçları
Havuzun dışını aydınlatmak için
- Kendinizi şımartın! Yüzme havuzu açısından değişmez ... İster kendinizi terk edip 1000 renkten oluşan samimi, ışıltılı bir ortamda kendinizi sakinleştirmek, ister misafirlerinizi ve misafirlerinizi büyülemek olsun.

- Dışarıdaki insanları şaşırtmayın . Çevreleyen aydınlatma, özellikle yüzme havuzu ikamet yerine yakınsa evin karşı tarafına yönlendirilmelidir.

Sualtı aydınlatması için


- Havuzun derinliğine bağlı olarak projektörler ve batık ışıklar, başa baştan 30 ile 90 cm arasında konumlandırılır. Buraya aşağıdaki parametreyi entegre etmelisiniz : ampulü değiştirmek zorunda kalırsanız yıkanmanız gerekecek mi? Ya da projektörünüzü havuzun kenarından çıkarabilir misiniz? Yazın önemli değil ama kışın can sıkıcı olabilir ...

- Duvar projektörünüz için boşluğu takarken (en iyi bilinen ve en yaygın aydınlatma), projektörü tamamen çıkarabilmek ve ampulü sudan değiştirebilmek için boşluğa yeterli miktarda elektrik kablosu koymayı unutmayın . Onsuz, ampulü değiştirmek için havuzunuzu boşaltmak için "beklemeniz" gerekecek ...

- Kurulacak projektör sayısı havuzun şekline ve boyutuna bağlıdır. Genel olarak, 40 m2'den küçük ve basit şekilli (yuvarlak, fasulye, kare, dikdörtgen) havuzlar için tek bir projektör yeterlidir . Önce yararlı ve pratik tarafı düşünmeliyiz: "Havuzum yanıyor, orada neler olduğunu görüyorum". Ancak hiçbir şey, suyun derinliği ve havzanın şekli ile oynamak için birkaç tane kurmanızı engellemez veya yasaklamaz. Örneğin, sığ kısa kenara tek bir spot ışığı yerleştirmek yerine uzun taraftaki spot ışıklarını ikiye katlayarak.

- Özel etkinlikler için satın alabileceğiniz veya zaman içinde kullanabileceğiniz her türlü yüzen ışık vardır. Kolayca çıkarılabilme avantajına sahiptirler. Kesinlikle pratik bir bakış açısıyla (bakım / havuz bakımı), bu, aydınlatmayı aşırı yüklememek için iyi bir uzlaşma olabilir.

Ürün Etiketleri

havuz lambası

havuz lambaları

havuz aydınlatma

havuz ışıkları

Ürün Fiyatı: Belirtilmedi

Ürün Kodu: 1145

Ürün Tarihi: 2021-03-11
/
Alışveriş İpuçları

İlgilendiğiniz ürün ve fiyatı hakkında kesin bilgi için firma ile irtibata geçiniz.

Firma Mağazası
Seo-Banner