Paslanmaz Çelik Dikişli Boru

Ürün Açıklama

Paslanmaz borular iki şekilde imal edilmektedir. Dikişli borular ve çekme borular. Dikişli paslanmaz çelik borular HF kaynaklı TIG kaynaklı borular olarak iki farklı şekilde üretilmektedir. Dikişli borular daha ziyade dekor amaçlı kullanılmakta olup, çekme borular yüksek basınçlı proseslerde kullanılmaktadır.

Bu tür ürünler dikişsiz paslanmayan borulara göre daha az dayanıklı olmaktadır. Sebebi dikişli olmalarıdır. Ürünler öncelikle düz bir levha şeklinde üretilip sonrasında boru şekli verilmekte. Boru şeklinin verilmesi için kaynaklar kullanılır.

Yukarıda belirtilen dikişsiz ve dikişli paslanmaz borular farklı alanlarda tercih ediliyor. Dikişli olanların üretim aşamasında kullanılan kaynak özelliklerine bağlı olarak farklı kalitede ve sağlamlıkta olabilmektedir. Kullanılan kaynağın TİG türü olmasında paslanmaz boruların dayanıklılığı daha fazla olur. Bunun temel sebebi TİG türünün sağlam bir yapıda olmasıdır. TİG sağlam olmasına rağmen yapılması uzun bir işlem olmaktadır. Çünkü bu kaynak atmosferde bulunan azot gibi gazlardan etkilenerek kaynağa zarar verir. Bunun için öncelikle ortamda bulunan gazların farklı yöntemler ile dışarıya atılması gerekir. Daha sonra gerekli aşamalar uygulanır. Bu sistem ile üretilen paslanmaz borular orta dayanıklılık kademesinde kabul edilir. Genel olarak düşük basınçlı ortamlarda kullanılıyor. Yüksek basınçlı alanlarda kullanılmamaktadır, nedeni yeterince dayanıklı bir yapıda olmamasıdır.

Ürün Etiketleri

Paslanmaz çelik kaynaklı boru

Paslanmaz çelik dikişli boru

304 boru

316 paslanmaz boru

310 paslanmaz boru

Ürün Fiyatı: 1 TL

Ürün Kodu: 1587

Ürün Tarihi: 2024-03-05
/
Tel : null

Alışveriş İpuçları

İlgilendiğiniz ürün ve fiyatı hakkında kesin bilgi için firma ile irtibata geçiniz.

Firma Mağazası
Seo-Banner